Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки гърди на фурна с топено сирене

Пилешки гърди на фурна с топено сирене

Пилешки гърди на фурна с топено сирене5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Идея за вкусна вечеря - пилешки гърди с топено сирене на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр. големи
  • сол
  • черен пипер
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • прошуто - 100 г
  • сос
  • лук - 1 малка глава
  • масло - 1 бучка
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л. равни
  • заквасена сметана - 2 с.л. с връх
  • прясно мляко - 500 г
  • топено сирене - 4 триъгълничета
  • кашкавал - за поръсване
  • индийско орехче
  • сол - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се срязват на две части. Леко се начукват с чукче, но не много тънко. Поръсваме със сол и черен пипер.

Върху всяко парче пилешко месо се поставя тънка плочка кашкавал, върху него - тънка плочка шунка, и се навиват на сочни руладини, които забождаме с клечки за зъби.

Отгоре се завиват с парчета от прошуто и нареждаме в тава.

В малка тенджерка се загрява олио и масло да се разтопи. Запържва се лук да омекне, сипваме брашното и след минута прибавяме половината прясно мляко, после и останалата част.

Сипва се заквасена сметана и парчета топено сирене. На умерен огън се бърка млечният сос с телена бъркалка, да сгъсти. Опитва се на вкус, добавяме при нужда сол, черен пипер и настъргано индийско орехче.

Внимавайте със солта, след като се изпече прошуто, шунката също пускат сол и да не го пресолите.

Заливаме пилешките рулца и поръсваме отгоре с настърган кашкавал.

Печем на средно ниво на фурната в загрята фурна 200°C около 30 минути или до готовност на месото.

Кашкавалът добива апетитен червеникав загар, а месото е сочно и вкусно, а сосчето е страхотно.

Сервираме пилешките гърди на фурна с топено сирене, нарязани на филии с малко сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: