Начин на приготвяне
До кипване се загряват 300 мл сладкарска сметана, 300 мл прясно мляко и 3 с.л. захар.
Добавете в 2 различни чаши по 1 пакетче желатин (10 г), предварително разтворено в студена вода.
Когато набъбне, добавете единия желатин към първата смес с млякото и сметаната, разбъркваме добре.
В друг съд, около 500 мл вода се загрява с 3 с.л. захар и преди кипване, се прибавят едно пакетче предварително разтворен във студена вода желатин и нарязани ягоди.
След като разсипем в чаши първата смес, я охлаждаме в хладилника или фризера до втвърдяване и чак тогава изливаме втората.
Може да се добави течна ванилия в сметаната за аромат на панакотата.
Да ви е сладко с тази страхотна панакота с ягоди в чаши!
Източник: Виоли Васи - Кулинарна мрежа.