Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с ягоди в чаши

Панакота с ягоди в чаши

Панакота с ягоди в чаши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Впечатляващ десерт за специални хора - панакота с ягоди в чаша"

Необходими Продукти

  • сметана - 300 мл сладкарска
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 6 с.л.
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 500 мл
  • ванилия - по желание
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

До кипване се загряват 300 мл сладкарска сметана, 300 мл прясно мляко и 3 с.л. захар.

Добавете в 2 различни чаши по 1 пакетче желатин (10 г), предварително разтворено в студена вода.

Когато набъбне, добавете единия желатин към първата смес с млякото и сметаната, разбъркваме добре.

В друг съд, около 500 мл вода се загрява с 3 с.л. захар и преди кипване, се прибавят едно пакетче предварително разтворен във студена вода желатин и нарязани ягоди.

След като разсипем в чаши първата смес, я охлаждаме в хладилника или фризера до втвърдяване и чак тогава изливаме втората.

Може да се добави течна ванилия в сметаната за аромат на панакотата.

Да ви е сладко с тази страхотна панакота с ягоди в чаши!

Източник: Виоли Васи - Кулинарна мрежа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: