Домашни кренвирши от пуешко месо

Домашни кренвирши от пуешко месо

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
35
344
105
81
29/05/2020
"Една от най-вкусните рецепти за домашни кренвирши вече е на ваше разположение"
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо403
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1 кг (може и с друг вид месо)
  • сметана - 200 - 250 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 50 - 100 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 50 г (по желание)
  • чесън - на прах (ако обичате)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на кренвиршите, като първо месото трябва да бъде изчистено от ципите. Нарязва се на кубчета и се оставя в хладилник или във фризера за малко (за по-лесно смилане).

Месото се смила в блендер на пюре, добавяме при непрекъснато бъркане студените сметана, вода и прясно мляко и овкусяваме с подправките.

Овкусяването може да направите и преди смилане, да речем няколко часа преди приготвяне или от вечерта, за да поеме месото подправките добре.

Върху лист от хартия за печене слагате от сместа - толкова, колкото желаете да ви бъдат големи кренвиршите.

Навивате на стегнато руло всяко и завързвате краищата здраво.Варите в гореща вода, но не вряща, пускате ги малко преди да заври водата (топлината на водата да бъде около 80-90 градуса).

Варите 25 минути, изваждате от водата и след това от хартията. Може да ги сложите във фризер или още в момента да ги изпържите в масло, зехтин или олио.

Ако ги пълните в черва приготвянето е по същия начин, само че след варене се потапят за 5 мин. в ледено студена вода и след това се опушват или се пекат на скара.

Домашните кренвирши от пуешко месо са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар