Чийзкейк с крема сирене без желатин

31/05/2020
"Лесен чийзкейк с крема сирене - не е за изпускане "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 829
  • Преглеждания за месеца611
  • Преглеждания за седмицата339
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • обикновени бисквити - 1 пакет
  • масло - 125 г
  • крема сирене - 350 г
  • пудра захар - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • сладко от ягоди - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В тавичка с падащо дъно натрошете бисквитите на ситно. Разтопете маслото на водна баня и ги залейте. С помощта на лъжица хубаво ги притиснете надолу, за да се получи блат. След като сте готови, приберете тавичката в хладилник.

2. В дълбока купа с помощта на миксер се разбиват крема сиренето и захарта.

3. В отделен съд разбийте с миксер течната сладкарска сметана до получаване на сняг. След което я прибавете с помощта на шпатула към сместа с крема сиренето, като внимателно бъркате само в една посока.

4. Извадете тавичката с бисквитения блат от хладилника. Върху него изсипете крема и върнете отново чийзкейка в хладилника за 15 минути.

5. След като се е изстудил и започнал да стяга кремът, върху него наредете плодчетата ягоди от сладкото.

6. Вашият чийзкейк с крема сирене без желатин престоява в хладилника за 1 нощ, преди консумация. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар