Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от печен патладжан с козе сирене

Салата от печен патладжан с козе сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата от печен патладжан с козе сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
53 мин.
Порции
2
"Пожелаваме добър апетит с тази салата от печен патладжан с козе сирене"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи
  • чушки - 3 бр. зелени
  • чушки - 4 бр. червени
  • чесън - 1 глава+ 2 - 3 скилидки
  • козе сирене - 2 шайби, около 200 г
  • сусам за поръсване
  • магданоз - 2 - 3 клонки
  • оцет - 30 мл или на вкус
  • зехтин - 50 мл или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и подредете в намазнена тава - патладжаните разрязани на две, чушките цепнати, а главата чесън почистена от външните листа и срязана на един пръст от върха.

Поръсете със зехтин и сол и изпечете в загрята на 200 градуса фурна.

Обелете всичко, като чесъна само стиснете в основата и скилидките сами ще излязат. Изчакайте да изстинат.

Накълцайте печените зеленчуци на ленти и овкусете със сол, зехтин, накълцан магданоз и оцет.

За по-силен чеснов вкус добавете ситно нарязаните допънителни неопечени скилидки чесън.

Шайбите от козе сирене може да запечете на сух тиган или оставите така. Сложете в центъра на чиния по едно парче сирене и около него разпределете салатата.

Поръсете зеленчуковата салата със леко запечен сусам и поднесете.

Добър апетит! Салатата от печен патладжан с козе сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: