Торта Рафаело с бадеми

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Торта Рафаело с бадеми
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Обичаната торта Рафаело, приготвена с бадеми и много желание"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 160 г
  • за крема
  • кондензирано мляко - 397 г (1 консерва)
  • краве масло - 250 г
  • кокосови стърготини - 120 г
  • бадеми - 100 г (сурови, обелени и смлени)
  • бял шоколад - 100 г
  • за сиропа
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с половината захар на сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар до побеляване. Смесват се белтъците с жълтъците и внимателно се разбъркват.

Сместа се разделя на 3 равни части.

Всяка част се разполага във форма с размер 26 сантиметра.

Блатовете за тортата се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-15 минути.

За кокосовия крем кондензираното мляко се смесва с мекото краве масло и се разбива до пухкавост. Прибавят се кокосовите стърготини, смлените бадеми и настърганият шоколад. Кремът се разбърква и се поставя в хладилник да се охлади.

В поднос се поставя единият блат. Сиропира се с подсладено прясно мляко. Намазва се с 1/3 от крема, следва блат, сиропиране, крем, блат, сиропиране и накрая кокосовата торта се измазва цялата с крем.

Торта Рафаело с бадеми се гарнира с кокосови стърготини и се украсява с бонбони Рафаело.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: