Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с половината захар на сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар до побеляване. Смесват се белтъците с жълтъците и внимателно се разбъркват.
Сместа се разделя на 3 равни части.
Всяка част се разполага във форма с размер 26 сантиметра.
Блатовете за тортата се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-15 минути.
За кокосовия крем кондензираното мляко се смесва с мекото краве масло и се разбива до пухкавост. Прибавят се кокосовите стърготини, смлените бадеми и настърганият шоколад. Кремът се разбърква и се поставя в хладилник да се охлади.
В поднос се поставя единият блат. Сиропира се с подсладено прясно мляко. Намазва се с 1/3 от крема, следва блат, сиропиране, крем, блат, сиропиране и накрая кокосовата торта се измазва цялата с крем.
Торта Рафаело с бадеми се гарнира с кокосови стърготини и се украсява с бонбони Рафаело.
Да ви е сладко!