Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова торта»Пухкава и сочна кокосова торта

Пухкава и сочна кокосова торта

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Пухкава и сочна кокосова торта
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Кокосова торта, в която сме готови да се потопим... буквално"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 яйца (6 белтъка и 4 желтъка)
  • захар - 180 г
  • брашно - 160 г
  • За крема
  • кондензирано мляко - 400 мл подсладено консерва
  • масло - 250 г
  • кокосови стърготини - 100 г
  • За напояване
  • мляко - или сироп от консерва ананас
  • За украса
  • сладка сметана - 200 мл за разбиване
  • кокосови стърготини
  • бомбони рафаело
  • мента - листенца
  • натрошени бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме отделно.

Белтъците на сняг с поливината захар, жълтъците с останалата захар до пълното разтваряне на захарта.

След това внимателно добавяме жълтъците към белтъците, като много внимаваме да не разбием въздушността

на белтъците. Бъркаме от долу нагоре с дървена лопатка.

Постепенно пресяваме на порции брашното в смета, като бъркаме до получаването на хубава, еднородна смес.

Разпределяме сместа в предварително намазнени, застлани с хартия за печене тавички с диаметър 20 см.

Печем в предварително захрята фурна на 160 градуса до готовност.

През това време разбиваме мекото масло с кондензираното мляко, а след това прибавяме и кокосовите стърготини.

Сложете кокосовия крем в хладилника за кратко, да стегне малко

Готовите блатове изваждаме от фурната, изчакваме до пълното им охлаждане и ги режем напречно и получаваме четири равномерни блата.

Започваме да сглобяваме вкусната кокосова торта, като първо напояваме най-долния блат със затоплено мляко, към което аз добавих малко от сиропа на консерва ананас. След това разпределяме от крема, отгоре друг блат, който също напояваме, пак от крема и пак блат.

Като запазвате част от крема, за да смесите с разбитата сладкарска сметана.

Цялата торта Рафаело покрийте с крем и накрая с кокосовите стърготини.

Украсете пухкавата и сочна кокосова торта по ваш вкус и оставете в хладилник да престои поне няколко часа.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: