Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме отделно.
Белтъците на сняг с поливината захар, жълтъците с останалата захар до пълното разтваряне на захарта.
След това внимателно добавяме жълтъците към белтъците, като много внимаваме да не разбием въздушността
на белтъците. Бъркаме от долу нагоре с дървена лопатка.
Постепенно пресяваме на порции брашното в смета, като бъркаме до получаването на хубава, еднородна смес.
Разпределяме сместа в предварително намазнени, застлани с хартия за печене тавички с диаметър 20 см.
Печем в предварително захрята фурна на 160 градуса до готовност.
През това време разбиваме мекото масло с кондензираното мляко, а след това прибавяме и кокосовите стърготини.
Сложете кокосовия крем в хладилника за кратко, да стегне малко
Готовите блатове изваждаме от фурната, изчакваме до пълното им охлаждане и ги режем напречно и получаваме четири равномерни блата.
Започваме да сглобяваме вкусната кокосова торта, като първо напояваме най-долния блат със затоплено мляко, към което аз добавих малко от сиропа на консерва ананас. След това разпределяме от крема, отгоре друг блат, който също напояваме, пак от крема и пак блат.
Като запазвате част от крема, за да смесите с разбитата сладкарска сметана.
Цялата торта Рафаело покрийте с крем и накрая с кокосовите стърготини.
Украсете пухкавата и сочна кокосова торта по ваш вкус и оставете в хладилник да престои поне няколко часа.
Да ви е сладко!