Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Агнешка главичка в масло

Агнешка главичка в масло

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Агнешка главичка в масло
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Добър апетит с агнешката главичка в масло"

Необходими Продукти

  • агнешки главички - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 100 мл
  • краве масло - 1 с.л.
  • чесън
  • оцет
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките главички се измиват хубаво. Най-вкусни са, когато са опърлени, като по този начин кожичката остава и придава на това традиционно мезе един невероятен аромат на пушек и пърлено.

Поставят се в тенджера под налягане, заливат се с вода и се подправят със сол и зърна черен пипер. Варят се около 60-70 минути.

Главичките се изваждат от тенджерата и се охлаждат.

Обезкостяват се, като езикът се обелва.

Обезкостеното месо се поставя в тавичка, залива се с бирата, поръсват се с смлян черен пипер и се поставя кравето масло.

Запичат се в предварително загрята фурна до зачервяване.

Поръсват се с ситно нарязан магданоз и се сервират топли.

Агнешката главичка в масло се поднася със счукан чесън и оцет.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вкусноооо…
14.04.2023 16:47
Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия голяма стана!
12.04.2023 22:38