Телешка гулаш чорба

03/06/2020
"Кой иска да си хапне телешка гулаш чорба - сега му е времето "
Приготвяне20 мин.
Готвене210 мин.
Общо230 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 595
  • Преглеждания за месеца708
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • телешки бут - 450 г
  • лук - 1 голяма глава
  • морков - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелена + 1 или 2 бр. червена
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • картофи - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • свинска мас - 40 г
  • олио - 1 с.л.
  • домати - 1 бр. голям, добре узрял (може и от консерва)
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 1 с.л. по желание
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества
Гулаш

Начин на приготвяне

1. Почистете и нарежете морковите на кръгчета, чушките и домата на малки парченца, а лука, целината и чесъна - на много ситно (така предпочитам аз, но размерът на нарязаните зеленчуци може и да е по-едър)

Картофите обелете и оставете в купа с вода.

2. Загрейте свинската мас и олиото на умерен огън и запържете лука, целината и чесъна. Добавете чушките и моркова и задушете за кратко.

3. Намалете огъня и сипете червения пипер, като разбъркате енергично, след това веднага сложете доматите и телешкото, нарязано на едри хапки и овкусено със сол и черен пипер. По желание може и да оваляте парченцата в лъжица брашно.

Бъркайте, докато телешкият бут промени цвета си.

4. Увеличете котлона и налейте вода или домашен телешки бульон, без да покривате напълно продуктите.

Оставете да се задушава 1 час на умерен до слаб огън.

5. Налейте още толкова количество бульон, колкото гъста желаете да бъде телешката чорба. Течността, която доливате, трябва да е задължително гореща.

6. Сложете сол на вкус, кимиона и магданоза и продължете варенето на тих огън още 2 часа.

Накрая добавете картофите, нарязани на кубчета като за мусака. Гответе до пълна готовност на месото и картофите.

7. Поднесете телешката гулаш чорба топла и се насладете на богат и плътен вкус.

Добър апетит!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар