Начин на приготвяне
Олиото и маслото се загряват в тенджера. Добавя се брашното и след като се запържи, се добавя нарязаният на дребно кромид лук.
Подправя се с универсалната подправка, черен пипер на вкус и се налива около 1 литър телешки бульон.
Разбърква се и се добавят нарязания на кубчета картоф и нарязания на малки лентички морков.
Предварително свареното телешко месо се нарязва на малки парченца и се прибавя към чорбата. Накрая се добавя натрошеното фиде и гъбите, нарязани според вида им (в моя случай са цели, защото са челядинки).
Чорбата се оставя да поври още десетина минути на намален котлон, след което се дърпа настрани.
За застройката в купичка се смесват жълтъкът, наситненият чесън и лимоновият сок и хубаво се разбиват.
Постепенно се добавя по малко от телешката супа, докато се темперира. Към сварената чорба се добавя застройката, разбърква се, поръсва се с нарязани на ситно листенца босилек и е готова за консумация.
Телешката чорба по охридски е много вкусна!
Ако рецептата ти допада, опитай и предложенията ни за вкусно телешко варено или този телешки гулаш.