Начин на приготвяне
Оризът се слага в тенджера под налягане за микровълнова. Гъбите се накисват във вода, за да падне мръсотията.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Морковът и тиквичката се обелват и измиват. Нарязват се на ситно.
Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на ситно. Челядинките се доизмиват.
Всички зеленчуци се добавят в тенджерата. Овкусяват се със сол и черен пипер. Разбърква се.
Всяко от бутчетата се осолява. Слагат се в зеленчуците, като им се издълбава по малко кладенче. Добавят се 500 мл вода. Затваря се с капака.
Пуска се в микровълновата за 20 минути. Оставя е да почине 10 минути и се пуска за още 15 минути.
Изкарва се пилето с ориз от микровълновата с ръкохватки.
Оставя се да почине още 10 минути, преди да се отвори капакът.
Сервира се готовият свеж обяд - пилешки бутчета с гъби и зеленчуци на микровълнова.