Невероятни панирани тиквени пръчици

Невероятни панирани тиквени пръчици

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
Невероятни панирани тиквени пръчици
Снимка: Мария Симова
1 / 2
04/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Тиквени пръчици, които можем да хапваме всеки ден с удоволствие"

Необходими Продукти

  • тиквички - 6 бр. средни по големина
  • олио - за пържене
  • панировка
  • брашно - 1.5 ч.ч. самонабухващо
  • бира - 1 бутилка
  • сирене - 50 г твърдо
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквичките на пръчици, посолете на вкус, разбъркайте и оставете за 30 минути да се отцедят.

В купа прибавете пресятото брашно, настърганото на ситно ренде сирене, черен пипер на вкус и започнете да наливате от бирата, докато получите гъстотата на палачинкова смес, ако е нужно - посолете.

Силно нагрейте олиото и намалете котлона на умерен огън.

Потопете тиквените пръчици първо в панировката и после в нагрятото олио, пържите до златисто кафява коричка на панираните тиквички.

Подредете пръчиците върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната им мазнина.

Сервирайте панираните тиквени пръчици с чеснов сос с копър!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: