Бял шоколадов крем

Бял шоколадов крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Бял шоколадов крем, който нежно гали небцето"

Необходими Продукти

  • ягоди - 10 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г бял
  • жълтъци - 2 бр.
  • сметана - 100 мл течна
  • сметана - 100 мл разбита
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкваме ягодите и ги претриваме през цедка, за да се отдели само сок.

Разбиваме жълтъците със захарта на пухкав крем.

Сипваме сметаната в тенджера и кипваме. Добавяме белия шоколад и бъркаме, докато се разтопи. Добавяме разбитите жълтъци и ягодовия сок. Разбъркваме и отместваме от котлона.

Добавяме маслото и оставяме сместа да се охлади напълно, след което добавяме разбитата сметана, разбъркваме и сипваме белия крем в чашки.

Прибираме в хладилника за 2-3 часа и сервираме белия шоколадов крем с украса по избор, а най-добре с пресни ягоди.

По желание може да използвате и като крем за торти и различни сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Birgul
Birgul
Много беше вкусно, адмирации!
07.06.2020 19:41