Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на еднакви малки парчета. Запържете ги с малко олио в тиган. Морковите и лука почистете и нарежете на ситно. Добавете ги към месото и задушете.
След като се задушат зеленчуците, добавете топла вода или телешки бульон, дафиновия лист, нарязаните на ситно дръжки от магданоза и оставете супата да ври до готовност на месото.
Когато месото е готово, отделете една купичка от бульона настрани, за да изстине малко и добавете във тенджерата фидето да поври десетина минути.
Разбийте яйцето заедно с киселото мляко и постепенно добавяйте при непрекъснато бъркане от поизстиналия бульон от купичката, за да не се пресече яйцето. Постепенно разтворете и брашното.
Долейте от горещия бульон на супата, за да се уеднакви постепенно температурата.
Добавете застройката на тънка струйка към телешката супа, като непрекъснато бъркате.
Намалете котлона и добавете сол, черен пипер на вкус и наситнените скилидки чесън. Оставете супата да поври още 7-8 минути и изключете котлона.
Сервирайте топла, поднесена с ситно нарязани на ситно листенца магданоз.
Добър апетит! Вкусната телешка супа със застройка е готова.