Начин на приготвяне
1. Приготвяме си една стъклена купа и я покриваме със стреч фолио.
Измиваме плодовете добре.
Първия ред ще направим от нектарината. За целта махаме костилката и я режем на ситни парчета.
Слагаме на среден огън в тенджера 200 мл вода, 1 с.л. нишесте и 1 с.л. захар. След като започне да ври, добавяме нарязаните нектарини. Разбъркваме хубаво и като започне да се сгъстява, махаме от котлона. Изсипваме получената смес в купата.
2. Вторият ред ще е от банан. Махаме обелката на банана, взимаме половината от него и го режем на кръгчета (ако е малък бананът, го използвайте целия). Процедурата за приготвянето на банановия ред е същата както при нектарината в т. 1. След като сме го направили, го изсипваме върху нектариновия крем.
3. Следва да направим третия и най ароматен и вкусен ред от нашия плодов десерт.
За целта взимаме ягодите, измиваме ги и ги почистваме от листенцата. Режем ги на ситно. Взимаме и черешите, на тях им махаме костилките и също ги режем на малки парчета. След това с помощта на блендер или пасатор ги пюрираме.
Взимаме тенджерка и я слагаме на котлона, добавяме пюрето от ягоди и череши (трябва да се е получило около 200 г). Добавяме 1 с.л. натурално или царевично нишесте, 1 с.л. захар и бъркаме, докато не се сгъсти.
След като е готово, изсипваме тази вкусотия върху банановия ред и заглаждаме хубаво.
4. Оставяме нашия плодов десерт настрани да изстине, а след това го прибираме в хладилника поне за час.
5. Преди да го сервираме, трябва да си приготвим голяма чиния, поднос или плато. Уверете се, че десертът се е желирал, преди да преминете към следната стъпка.
Поставяме подноса върху купата с плодовото желе и я обръщаме върху него. Махаме стреч фолиото внимателно и резултатът трябва да изглежда като купол от плодова наслада.
6. Сервираме желирания десерт с ягоди и череши, като може да се гарнира със сладолед, шоколад или сладка сметана.
Да ви е сладко! ! !