Начин на приготвяне
Първо, пресях брашното в подходящ съд. След това добавих сухите съставки: маята, захарта и солта и след това разбърках.
И след това добавих разбитото яйце и затопленото прясно мляко и го замесих. Добавих кравето масло и го омесих до меко тесто. И го загънах на топло за около 30 минути с кърпа.
През това време си приготвих плънката, като я приготвих по следния начин: първо, в подходящ съд сложих на ситно накълцания копър, олиото, кравето масло, пресования чесън и солта и разбърках добре.
Когато вече тестото беше втасало, с ръце го постелих върху подходяща тава, която бях покрила с пергаментова хартия. И правех разрези с нож.
А за намазването на тестото направих смес: разбих едно яйце с 1 щипка сол и го намазах върху тестото. Отгоре го намазах със сместа от копър. Оставих за няколко минути турската питка да поеме от сместа.
Нарязах на ленти кашкавала, които поставих в разрезите на чюрека.
И пекох чесновия чюрек с кашкавал на 200 градуса в предварително загрята фурна до златиста коричка.