Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Чеснов кръгъл хляб с кашкавал

Чеснов кръгъл хляб с кашкавал

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Чеснов кръгъл хляб с кашкавал
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Апетитен чеснов хляб, с който всяко ястие ще ви се услади още повече... ако се сдържите и не го хапнете преди това де"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 30 г
  • прясна мая - 1/2 пакетче
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 130 мл
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • кашкавал - около 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа пресятото брашно, захарта, натрошената мая, щипка сол, яйцето, прясното мляко и 40 г разтопено масло.

Замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло за около час.

Разточете го леко и го прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене.

Разрежете с остър нож, така че да получите мрежа.

Отгоре намажете приготвената питка с 1 разбит жълтък.

В средата на всяко квадратче сложете по 1 к.л. смес от 60 г масло, наситнен чесън и пресен лук и щипка сол.

Във всеки прорез поставете по едно парченце кашкавал.

На последната снимка се вижда как трябва да изглежда чесновият хляб.

Печете чесновия кръгъл хляб с кашкавал в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: