Начин на приготвяне
Смесете в купа пресятото брашно, захарта, натрошената мая, щипка сол, яйцето, прясното мляко и 40 г разтопено масло.
Замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло за около час.
Разточете го леко и го прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене.
Разрежете с остър нож, така че да получите мрежа.
Отгоре намажете приготвената питка с 1 разбит жълтък.
В средата на всяко квадратче сложете по 1 к.л. смес от 60 г масло, наситнен чесън и пресен лук и щипка сол.
Във всеки прорез поставете по едно парченце кашкавал.
На последната снимка се вижда как трябва да изглежда чесновият хляб.
Печете чесновия кръгъл хляб с кашкавал в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 мин.