Малки тарти с плодове

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
259
1k
613
282
2
Малки тарти с плодове
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 4
09/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Доказателството, че храната носи радост - мини тарталетки с плодове"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 180 г
  • масло - 80 г студено
  • вода - 2.5 с.л. студена
  • За плънка
  • плодово сладко - 4 с.л. или конфитюр
  • За глазура
  • конфитюр - 4 с.л. или сладко
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • плодове - 300 г за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа. От маслото накъсайте малки парчета, прибавете в купата  и разбъркайте с ръка.

От брашното и маслото пригответе пясъчно тесто, като с пръсти вземете малко масло и брашно и го размачкайте леко и от време на време повдигайте тестото. 

От мачкането маслото ще се впива в брашното и ще стане на трохи. Налейте студена вода и внимателно разбъркайте. 

Ако тестото е сухо, добавете още малко вода. 

Оформете тестото на топка и го увийте в домакинско фолио, след което приберете за около 20 минути в хладилник. 

Поръсете на плот малко брашно и с точилка разточете два-три пъти върху тестото до образуване на кора.

С формичка изрежете кръгчета и ги поставете във тавичка с 12 гнезда. Притеснете ги да добият форма на гнездо. 

Върху всяко кръгче сложете по 1 лъжичка конфитюр. Печете в загрята фурна до позлатяване на тестото. 

Извадете готовите кръгчета и оставете да се охладят. 

Измийте пресните плодове и почистете от дръжките и костилките. Нарежете на едри парчета. 

Пригответе глазура, като разбъркате конфитюра или сладкото с лимонов сок и разбъркайте.

Върху вече изстиналите тарталетки наредете плодове и намажете  с четчица по малко глазура. 

Разкошни малки тарти с плодове, които може да ползвате по всякакъв повод.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: