Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско със зеленчуци в уок тиган

Свинско със зеленчуци в уок тиган

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Свинско със зеленчуци в уок тиган
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • червен лук - 1 бр.
  • кълнове - 1 шепа от боб мунг
  • червени чушки - 1 бр.
  • праз лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • черни гъби - 4 бр.
  • бамбук - 5 стръка
  • олио
  • сол - на вкус
  • пипер меланж
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе си уок тиган с незалепващо покритие. Нарежете свинското на малки парчета и го сложете в тигана на среден огън до готовност. Овкусете със сол и пипер.

2. Измийте добре всички зеленчуци и ги нарежете на ситни кубчета или лентички.

3. След като е готово месото, добавете първо лука, моркова и чушката. Гответе до омекване на зеленчуците. Подправете с малко соев сос.

4. След това добавете и останалите зеленчуци (кълновете, гъби, бамбук). С помощта на дървена или пластмасова шпатула хубаво разбъркайте всичко, поставете капак върху тигана и ги оставете да се задушат. Намалете степента на котлона на ниска (в моя случай на 4 от 9).

5. След като вашето свинско със зеленчуци е напълно готово, сервирайте китайското ястие, като поръсите с малко свеж магданоз.

Това свинско със зеленчуци в уок тиган е бърза и хранителна вечеря.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: