Начин на приготвяне
1. Пригответе си уок тиган с незалепващо покритие. Нарежете свинското на малки парчета и го сложете в тигана на среден огън до готовност. Овкусете със сол и пипер.
2. Измийте добре всички зеленчуци и ги нарежете на ситни кубчета или лентички.
3. След като е готово месото, добавете първо лука, моркова и чушката. Гответе до омекване на зеленчуците. Подправете с малко соев сос.
4. След това добавете и останалите зеленчуци (кълновете, гъби, бамбук). С помощта на дървена или пластмасова шпатула хубаво разбъркайте всичко, поставете капак върху тигана и ги оставете да се задушат. Намалете степента на котлона на ниска (в моя случай на 4 от 9).
5. След като вашето свинско със зеленчуци е напълно готово, сервирайте китайското ястие, като поръсите с малко свеж магданоз.
Това свинско със зеленчуци в уок тиган е бърза и хранителна вечеря.
Да ви е вкусно!