Сладкиш Зебра с череши и шоколад

Христинка КолеваХристинка Колева
Чирак
131
2k
479
267
10/06/2020
"Зебра у дома, но под формата на вкусен сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо699
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се поставят в гевгир да се отцедят.

Брашното се пресява заедно със солта и ванилията.

8 белтъка се разбиват до плътност с 200 г от захарта. На тънка струйка се добавя олиото. Следва киселото мляко и накрая - брашното. Сместа се разбърква внимателно с шпатула.

Разделя се на две равни части. В първата част се добавя останалото 50 г брашно и натрошеният шоколад, а във втората - какаото.

Кръгла форма с размер 26 см се облепя с хартия за печене.

На дъното се поставя една лъжица от кафявата смес, върху нея - бяла смес и т.н. до свършване на тестото.

Отгоре се нареждат черешите.

Кексът Зебра се пече на 180 градуса 35 минути.

7-8 минути преди двуцветният сладкиш да се опече, се разбиват до плътност останалите 3 белтъка с останалата 100 г захар.

Сладкишът се изважда от фурната. Белтъчният крем се разстила върху топлия сладкиш и се връща отново във фурната.

Пече се още 15 минути на 160 градуса.

Охлажда се във формата и след това се изважда от нея. Доохлажда се на решетка сладкишът Зебра с череши и шоколад.

Да ви е сладко!

Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
30.00 лв.
Виж ››

Потопете се в света на сладкарството с този невероятен комплект от пош и форми за шприц, които ще ви помогнат да приготвите невероятни сладки изделия за близки и гости. Удобна кутия за съхранение и безброй варианти за декорация с комплекта от пош и форми за шприц.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Erhan
Erhan
10.06.2020 14:35
Получи ми се доста вкусно, браво!
0
0
Христинка Колева
Радвам се, че сладкиша ви е харесал! Благодаря!
0
0