Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Зебра с череши и шоколад

Сладкиш Зебра с череши и шоколад

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Сладкиш Зебра с череши и шоколад
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Зебра у дома, но под формата на вкусен сладкиш"

Необходими Продукти

  • череши - 500 г без костилки
  • белтъци - 11 бр.
  • брашно - 250 г
  • олио - 150 мл
  • кисело мляко - 100 мл
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 80 г
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се поставят в гевгир да се отцедят.

Брашното се пресява заедно със солта и ванилията.

8 белтъка се разбиват до плътност с 200 г от захарта. На тънка струйка се добавя олиото. Следва киселото мляко и накрая - брашното. Сместа се разбърква внимателно с шпатула.

Разделя се на две равни части. В първата част се добавя останалото 50 г брашно и натрошеният шоколад, а във втората - какаото.

Кръгла форма с размер 26 см се облепя с хартия за печене.

На дъното се поставя една лъжица от кафявата смес, върху нея - бяла смес и т.н. до свършване на тестото.

Отгоре се нареждат черешите.

Кексът Зебра се пече на 180 градуса 35 минути.

7-8 минути преди двуцветният сладкиш да се опече, се разбиват до плътност останалите 3 белтъка с останалата 100 г захар.

Сладкишът се изважда от фурната. Белтъчният крем се разстила върху топлия сладкиш и се връща отново във фурната.

Пече се още 15 минути на 160 градуса.

Охлажда се във формата и след това се изважда от нея. Доохлажда се на решетка сладкишът Зебра с череши и шоколад.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Birgul
Birgul
Получи ми се доста вкусно, браво!
10.06.2020 14:35
1
Покажи всички подкоментари