Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кебап»Винен кебап със свински сърца

Винен кебап със свински сърца

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Винен кебап със свински сърца
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Следващия път, когато приготвяте винен кебап, предлагаме да опитате със свински сърца"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 3 бр.
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите свински сърца се посоляват и заливат с вода. Прибавят се няколко зърна черен пипер и се варят в тенджера под налягане 50-60 минути.

Нарязват се на филийки.

В тенджера се задушава 1 глава ситно нарязан лук. Добавя се брашното, запържва се и се прибавя червеният пипер. Залива се с част от бульона и виното.

След като сосът кипне няколко минути, се добавят сърцата, дафиновият лист и бахарът. Виненият кебап се изключва и се оставя на котлона.

В малка тенджера се запържва другата глава лук. Добавя се измитият ориз и се запържва леко.

Залива се с три чаени чаши от бульона, поставят се няколко зърна черен пипер и се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса фурната.

Пече се до готовност на ориза.

В чиния се поставя от ориза, нареждат се филийки сърца и се заливат със сос.

Кебапът се гарнира се с клонче магданоз.

Приятен апетит с този различен винен кебап със свински сърца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
интересно съчетание харесами рецептата много.
14.06.2020 09:14
Vasil Bivolarski
Vasil Bivolarski
Доста вкусни изглеждат :)
Ще ги опитам със сигурност, докато пуша своето топ наргиле от SHISHA STORAGE
12.06.2020 11:49
1
Покажи всички подкоментари