Начин на приготвяне
Измитите свински сърца се посоляват и заливат с вода. Прибавят се няколко зърна черен пипер и се варят в тенджера под налягане 50-60 минути.
Нарязват се на филийки.
В тенджера се задушава 1 глава ситно нарязан лук. Добавя се брашното, запържва се и се прибавя червеният пипер. Залива се с част от бульона и виното.
След като сосът кипне няколко минути, се добавят сърцата, дафиновият лист и бахарът. Виненият кебап се изключва и се оставя на котлона.
В малка тенджера се запържва другата глава лук. Добавя се измитият ориз и се запържва леко.
Залива се с три чаени чаши от бульона, поставят се няколко зърна черен пипер и се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса фурната.
Пече се до готовност на ориза.
В чиния се поставя от ориза, нареждат се филийки сърца и се заливат със сос.
Кебапът се гарнира се с клонче магданоз.
Приятен апетит с този различен винен кебап със свински сърца!
Коментари
Ще ги опитам със сигурност, докато пуша своето топ наргиле от SHISHA STORAGE