Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вълшебен галет с череши

Вълшебен галет с череши

Вълшебен галет с череши
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Този галет с череши е омагьосващо вкусен!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • краве масло - 110 г
  • яйце - 1 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 220 г
  • за плънката
  • череши - 500 г
  • нишесте - 40 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ликьор - 1 капачка Amaretto
  • пудра захар - за оръсване
  • галета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с вилица и отделете малка част за намазване на сладкия галет, преди да го сложим във фурната.

Нарежете маслото в купа на кубчета и го оставете за 30-60 минути на стайна температура.

Добавете останалите продукти и замесете меко и маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за 1 час.

Изчистете черешите, като махнете костилките. Сложете ги в дълбока купа.

Поръсете със захарта, нишестето и ликьора.

Разбъркайте и оставете така, докато тестото за пая е готово.

Извадете тестото от хладилника. Разточете го на кръг. Поставете чиния с диаметър 20 см, за да очертаете вътрешността. Там поръсете с галетата и сложете черешите. Загърнете краищата навътре.

Намажете със заделения жълтък, поръсете с малко кафява захар и печете черешовия пай в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, оставете да се охлади и поръсете галета с череши с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: