Начин на приготвяне
В малко водичка на дъното тенджерата сваряваме нарязаните на ситно моркови, чесън и лук за няколко минути. Добавяме картофите, нарязани на кубченца, и заливаме с около литър и половина гореща вода.
Веднага след като заври, сипваме отцедения грах от буркан заедно с предварително сварената кафява леща.
Овкусяваме постната яхния с подправките – хималайска сол, сушена и стрита градинска чубрица, гарам масала (ориенталски микс от подправки), кимион, черен и червен пипер, шарлан – слънчогледово масло.
Разбъркваме постната грах яхния и прибавяме на ситно нарязаните пресни листа щир и магданоз (без дръжките).
Оставяме ароматната яхния с леща да къкри под капак за около 10 минути – до готовност.
Поднасяме топла и сгряваща изключително вкусна засищаща веган яхния с грах и леща!
Чудно Вкусно!