Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Веган яхния с грах и леща

Веган яхния с грах и леща

Веган яхния с грах и леща
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
14/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Веган яхния с грах и леща - страхотна е"

Необходими Продукти

  • грах - 1 и 1/2 ч.ч. от буркан, отцеден
  • леща - 1 и 1/2 ч.ч. кафява, предварително сварена
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • щир - 2 шепи пресни листа
  • магданоз - 1/2 връзка, без дръжките
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • гарам масала - 1/2 к.л. равна
  • кимион - 1/2 ч.л. равна
  • чубрица - 3 щипки, сушена и стрита
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. на вкус
  • шарлан - 1 - 2 с.л.
  • вода - 1.2 - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко водичка на дъното тенджерата сваряваме нарязаните на ситно моркови, чесън и лук за няколко минути. Добавяме картофите, нарязани на кубченца, и заливаме с около литър и половина гореща вода.

Веднага след като заври, сипваме отцедения грах от буркан заедно с предварително сварената кафява леща.

Овкусяваме постната яхния с подправките – хималайска сол, сушена и стрита градинска чубрица, гарам масала (ориенталски микс от подправки), кимион, черен и червен пипер, шарлан – слънчогледово масло.

Разбъркваме постната грах яхния и прибавяме на ситно нарязаните пресни листа щир и магданоз (без дръжките).

Оставяме ароматната яхния с леща да къкри под капак за около 10 минути – до готовност.

Поднасяме топла и сгряваща изключително вкусна засищаща веган яхния с грах и леща!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: