Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлото мляко и захарта. Пресейте брашното и направете кладенче и сипете шупналата мая, двете яйца и белтъка от третото, солта и олиото.
Замесете меко тесто и оставете да втаса за 45 минути. Премесете тестото и разделете на 5 топки.
Разточете на елипса. Сложете кренвирш и завийте веднъж.
С нож направете лентички на тестото и завийте до края.
Наредете върху хартия за печене приготвените кренвиршки и намажете със жълтък.
Сложете парчета масло и пожелание поръсете със чубрица.
Оставете за още 20 мин.
Печете кренвиршките в предварително загряна фурна на 180 °C до златисто (20 мин).
Вижте също как се завиват кренвиршки и как се правят най-пухкавите кашкавалки.