Начин на приготвяне
В половината хладка вода се разбърква маята със захарта и оставяме за 10 минути да бухне.
Сипваме в средата на брашното, добавяме останалата вода, олиото, сол, киселото мляко и белтъка на яйцето, като жълтъкът се запазва за намазване отгоре. Разбърква се с вилица, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути.
Готовото тесто се разделя на 2 части. Всяка се разточва на правоъгълник, а той се нарязва на по-малки правоъгълници.
Чушките се пекат на скара, обелени и отцедени се почистват от семената и се нарязват на ленти.
Кренвиршът се срязва през средата на две, после на три равни части, а всяка на още две.
Върху всеки правоъгълник се поставя парче кренвирш, увит с една или две лентички от печените чушки, и завиваме на рулце, като краищата се прищипват.
Втората част се оформя по същия начин. Нареждат се в тава, след 15 минути се намазват с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме със семена. Печем кренвиршките в загрята фурна 180 градуса до златисто.
Кренвиршките с печена чушка са готови.