Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Кренвиршки с печена чушка

Кренвиршки с печена чушка

Кренвиршки с печена чушка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Ами разбира се, че с печена чушка стават по-вкусни"

Необходими Продукти

  • мая - 1 бр. суха (11 г)
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. без жълтъка
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - около 500 г
  • кренвирши - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината хладка вода се разбърква маята със захарта и оставяме за 10 минути да бухне.

Сипваме в средата на брашното, добавяме останалата вода, олиото, сол, киселото мляко и белтъка на яйцето, като жълтъкът се запазва за намазване отгоре. Разбърква се с вилица, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути.

Готовото тесто се разделя на 2 части. Всяка се разточва на правоъгълник, а той се нарязва на по-малки правоъгълници.

Чушките се пекат на скара, обелени и отцедени се почистват от семената и се нарязват на ленти.

Кренвиршът се срязва през средата на две, после на три равни части, а всяка на още две.

Върху всеки правоъгълник се поставя парче кренвирш, увит с една или две лентички от печените чушки, и завиваме на рулце, като краищата се прищипват.

Втората част се оформя по същия начин. Нареждат се в тава, след 15 минути се намазват с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме със семена. Печем кренвиршките в загрята фурна 180 градуса до златисто.

Кренвиршките с печена чушка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: