Начин на приготвяне
Първо измерих на кухненска везна брашното и след това го пресях. В мерителна чаша стоплих вода и към нея добавих маята и захарта.
Оставих до активиране на маята, като добре разбърках, да се разтвори.
Добавих към брашното солта и стрития джоджен, много добре разбърках с лъжица и направих кладенче, в което сложих олиото.
След като се активира маята, добавих постепенно към брашното, като започнах да бъркам с лъжица. Замесваме тесто, като то трябва да не е лепкаво.
Оставям го да втаса в купа, която отдолу съм поръсила с брашно и самото тесто отгоре също поръсвам с брашно. Завивам с кърпа или просто слагам вестник отгоре.
След като тестото удвои обема си, го премесвам. Аз го измерих, след като вече бе втасало и според това разделих тестото на 22 топки (всяка топка по 50 г).
Всяка една топка трябва се разточи на правоъгълник. В средата се слага бейби кренвиршчето, завиваме го с половината тесто. Другата половина на тестото нарязваме на ленти с помощта на нож и завиваме пак.
След като сте готови с всички кренвиршки, вземате голяма тава, намазвате с олио, поръсвате с брашно. Целта е да не залепнат и ги нареждате.
Оставяте да втасат, но съвсем малко. Печем на 180-190 градуса за около 30-35 мин. в предварително загрята фурна.
Бейби кренвиршките с джоджен са готови.