Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с бекон и маслини

Пица с бекон и маслини

Пица с бекон и маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
27/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не познаваме някой, който да не обича пица - а вие"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • суха мая - 1 бр.
  • брашно - към 400 г
  • плънка
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • маслини - 6 бр.
  • чедър - 2 слайса
  • кашкавал - 50 г
  • риган
  • бекон - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в топла вода с лъжичка захар, 2 с.л. брашно и оставяме да бухне за 10 минути.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса на топло 20-30 минути.

Оформя се тънък блат, поставя се в тава с диаметър 30 см върху хартия за печене.

Отгоре се намазва с доматено пюре, поръсваме риган.

Разпределя се парчета нарязан бекон, маслини, чедър и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем сочната пица в загрята фурна до апетитен загар.

Сервираме пицата с бекон и маслини топла за обяд или закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: