Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, ванилията, лимона, горещата вода, бакпулвера с брашното и разбиваме с миксер.
Отделяме половината смес в купа и прибавяме какаото.
В тава или форма за торта поставяме хартия за печене. Изсипваме какаовата смес, отгоре ваниловата, най-накрая редим черешите.
Смесваме брашното, захарта и маслото и мачкаме с ръце, докато станат трохи и поръсваме плодовия сладкиш с тях.
Слагаме го да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 10 мин, а после намаляваме на 180 градуса и печем сладкиша с череши до готовност.
Сладкишът с череши с хрупкава маслена коричка е много лек, вкусен и свеж десерт!
Източник: Йорданка Михайлова - Кулинарна мрежа