Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Руло от свинско месо със спаначен пълнеж

Руло от свинско месо със спаначен пълнеж

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Руло от свинско месо със спаначен пълнеж
Снимка: Ася Заевска
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински бут - 800 г без кост
  • спанак - 200 г
  • краве масло - 3 с.л. меко
  • топено сирене - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете месото, така че да можете да го навиете на руло. Натрийте го със сол и черен пипер.

Пасирайте почистеният спанак, мекото масло, топеното сирене и чесъна.

Разпределете равномерно тази смес върху месото и навийте на стегнато руло.

Прехвърлете в тавичка.

Добавете малко вода, колкото да покрие дъното.

Печете вкусното солено руло 1 час на 200°C (обливайте месото с отделените по време на печеното сокове).

Поднесете рулото от свинско месо със спаначен пълнеж с гарнитура от картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: