Начин на приготвяне
Смесваме в дълбок съд брашното, содата, оцета, хималайската сол и шарлана. Разбъркваме ги равномерно и постепенно добавяме водата, като замесваме пухкаво, меко тесто.
Месим го продължително. След това го разделяме на 8 топчета с еднаква големина и ги оставяме да престоят няколко минути.
През това време приготвяме спанака за плънката. Използваме само листата на спанака, като ги измиваме и нарязваме на едро, овкусяваме ги с хималайска сол и ги разбъркваме.
Разточваме на средно тънко, едно по едно, топчетата в овална форма с размера на кръглата тавичка, в която ще ги печем.
Поръсваме спанак на половината от разточената кора и я сгъваме на две. Поставяме я в предварително намазнената тавичка, като тя трябва да заема почти половината място в нея.
Повтаряме същото с останалите 7 топчета и ги печем по две в малката тавичка на 200 градуса за около 25-30 минути. Поднасяме топли и хрупкави спаначените питки!
Чудно вкусно!