Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Зелени Питки със спаначен пълнеж

Зелени Питки със спаначен пълнеж

Зелени Питки със спаначен пълнеж
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Приличат на бабините, но тези са в здравословен вариант с пълнозърнесто брашно и хималайска сол - затова не пропускайте а ги опитате"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 1 кг
  • вода - около 1 и 1/2 ч.ч.
  • хималайска сол - на вкус
  • шарлан
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • спанак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в дълбок съд брашното, содата, оцета, хималайската сол и шарлана. Разбъркваме ги равномерно и постепенно добавяме водата, като замесваме пухкаво, меко тесто.

Месим го продължително. След това го разделяме на 8 топчета с еднаква големина и ги оставяме да престоят няколко минути.

През това време приготвяме спанака за плънката. Използваме само листата на спанака, като ги измиваме и нарязваме на едро, овкусяваме ги с хималайска сол и ги разбъркваме.

Разточваме на средно тънко, едно по едно, топчетата в овална форма с размера на кръглата тавичка, в която ще ги печем.

Поръсваме спанак на половината от разточената кора и я сгъваме на две. Поставяме я в предварително намазнената тавичка, като тя трябва да заема почти половината място в нея.

Повтаряме същото с останалите 7 топчета и ги печем по две в малката тавичка на 200 градуса за около 25-30 минути. Поднасяме топли и хрупкави спаначените питки!

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: