Начин на приготвяне
Разрежете парчето рибица на две половини по дължина, без да ги разделяте. Овкусете със сол и черен пипер.
В хаванче счукайте шепа орехови ядки с 1 с.л. анасоново семе. Поръсете едната половина по дължина.
Наредете сините сливи без костилките в редичка. Поръсете с останалата орехова смес.
Съберете двете половини на месото и овържете стегнато с кухненски канап.
Намажете месото обилно със зехтин и поръсете с червен пипер.
Загрейте фурната на 180°C. Сложете месото в тавичка с чашка вода и чашка зехтин. Пъхнете тавата в загрятата фурна.
Наблюдавайте го и когато смени цвета си, полейте със 100 мл бяло вино.
Печете рулото около час, като от време на време отваряте фурната, за да полеете месото с образувалия се сос.
Забележка: За добро изпичане на месо, каквото и да е, печете толкова време, колкото тежи! Например: 1 килограм месо -1 час печене!