Цитрусово пиле

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Цитрусово пиле
Снимка: Ivelina
1 / 3
18/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Пригответе си повече салфетки, че хапването на това цитрусово пиле не търпи отлагане"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.2 кг
  • портокалов сок - от 1 бр.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • пълнозърнеста горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 1/2 с.л.
  • чесън - 8 скилидки (6 счукани, 2 останали цели и необелени)
  • гъби - 600 г
  • зехтин - 1 1/2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220 ° C - най-добрата температура за получаване на хрупкава и златисто-кафява кожа и сочно месо. Печете пилето непокрито.

Измийте и подсушете пилето с кухненска хартия и сложете в тава за печене. Подправете щедро със сол, черен пипер и любимите си подправки (розмарин, мащерка и др .)

Смесете портокаловия и лимонов сок и коричката на лимона с горчицата, мед и намачканите скилидки чесън. Изсипете върху пилето и хубаво разнесете маринатата на цялото пиле.

Също така, намажете пилето с краве масло, като слагате и под кожата.

Междувременно сложете гъбите в тавата за печене, добавете 2 скилидки чесън, овкусете с 1 лъжица зехтин и подправете с черен пипер.

Печете в продължение на 1 час 20 минути до златисто. Оставете пилето да почине 15 минути преди да го нарежете, за да може соковете да се преразпределят.

Добавете филийки лимон и портокал при сервиране. Можете да добавите и пресни картофки към гъбите при печене. Разкошно е това цитрусово пиле, непременно си го пригответе.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: