Начин на приготвяне
Смесете брашното, пармезан, чесън на прах и черен пипер в плитък съд. Заделете 2 супени лъжици.
Навлажнете леко пилето с вода. Намажете равномерно със заделеното брашно.
Загрейте олио в голям тиган на средна температура. Добавете 1/2 от пилешките хапки или жулиени; гответе 3 минути на страна или до златисто кафяво.
Повторете с останалото пиле, като добавите допълнително масло, ако е необходимо. Извадете пилето от тигана. Поддържайте топло пилето.
Смесете бульон, босилек, риган и смес от брашно в средна купа, докато се смесят добре.
Добавете ги към тигана заедно с аспержите и консервираните гъби.
Можете да приготвите рецептата за билково пиле без гъби!
Оставете да заври. Намалете топлината до минимум; оставете да къкри 3 до 5 минути или докато сосът леко се сгъсти, като често се разбърква.
Разбъркайте лимоновия сок. Върнете цитрусовото билково пиле с аспержи в тиган, гответе 2 минути или докато се загрее. Поднесете с франзела.
Насладете се!