Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Треска в цитрусово масло

Треска в цитрусово масло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Треска в цитрусово масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
03/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Насладете се на комбинацията от вкусна риба и фина свежест от цитрусово масло. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • треска - 4 филета с кожа, 120 - 200 г всяко
  • краве масло - 80 г
  • портокал - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • майонеза - 4 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете жълтата и оранжева част от кората на цитрусите. Използвайте фино ренде за целта, което да направи стърготините почти на паста.

Изцедете сока от двата плода и в него мариновайте за 30 мин до 1 час рибните филета, почистени от костите.

Извадете рибата треска от маринатата и хубаво я подсушете. Натрийте с малко сол и цитрусови фини стърготини всяко филе.

Останалите ви корички от лимон и портокал сложете при маслото и оставете на много слаб огън да се разтапя и ароматизира.

Аз заделям и стърготини, които слагам в майонезата, за да стане и тя лимоново- портокалова.

Загрейте зехтина на силен огън в широк тиган с незалепващо покритие. Изпечете рибата, като първо готвите откъм кожата 3-4 минути и после обърнете за почти толкова време и от другата страна. При по-тънките филета откъм опашната част времето трябва да се редуцира, тъй като се сготвят по-бързо.

Също така трябва да се има предвид дали треската е прясна или е била консервирана и изсушена в сол и след това обезсолена във вода.

При прясната се иска малко повече готвене, отколкото при обезсолената.

Готовите филета от треска разпределете в порционни чинии и бързо залейте със ароматното цитрусово масло.

Поднесете треска в цитрусово масло с майонезата, поръска от магданоз и свежа салата или картофки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: