Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребърца по хамбургски

Агнешки ребърца по хамбургски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Агнешки ребърца по хамбургски
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Любима рецепта за агнешки ребърца по хамбургски"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 600 г
  • картофи - 300 г варени
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • горчица - 3 с.л.
  • тъмна бира - 100мл
  • мазнина - 3 с.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • подправки - на вкус
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките ребра нарязани на парчета се намазват с горчицата.

Това ще даде сочност на месото. И веднага пържете на силен огън от различни страни само 5 минути. И след това преминете към минимум.

След като горният слой се е свил, пържете месото в умерено количество мазнина на слаб огън, като покриете тигана.

Ако не покриете тигана, ще е сухо.

Колкото по-малко олио наливате, толкова месото е по-сочно и напротив, колкото повече олио, толкова по-сухо ще е месото.

За да не загори, периодично обръщайте. Слагат се лукът, нарязан на ситно.

Добавя се нарязан на кубчета морков и скилидките чесън. След 7-8 минути се ръси с подправки и сол и запърженото се залива с бирата и соевия сос.

Когато се поизпари, се сипва малко вода за да уврат вкусните ребърца.

След това се пускат нарязаните картофи, разбърква се и се оставя на тих огън още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: