Пържен агнешки дроб

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2643k6862k1
Пържен агнешки дроб
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
20/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Страхотно мезе и апетитно основно - пържен агнешки дроб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Агнешкият дроб е много крехък и затова не е необходимо предварително изкисване и мариноване.

След като дробът се измие, се нарязва на филийки с дебелина 2-3 милиметра.

Овалва се в брашното и се оставя на хартия за 4-5 минути, за да може брашното леко да попие в дроба.

Олиото се загрява в незалепващ тиган. Поставят се филийките дроб и се пържат за кратко, колкото леко да се зачервят.

След като пърженият дроб се извади от мазнината, се поставя върху домакинска хартия, да се отцеди излишната мазнина.

Аламинутът се посолява и се наръсва с прясно смлян черен пипер.

Пърженият агнешки дроб се сервира с пресни зеленчуци.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: