Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Ефектен терин с гъби

Ефектен терин с гъби

Ефектен терин с гъби
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Терин с гъби за празнично настроение на трапезата"

Необходими Продукти

  • гъби - 140 г /по възможност различни/
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 2 - 3 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • желатин - 13 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на дребно.

Съдът, който ще се използва, се обвива с фолио /освен ако е силиконов/.

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Добавят се гъбите и се пържат 5 мин.

Добавят се солта и черният пипер, сипва се виното и се оставя да поври 10 мин. Накрая се слага сметаната и се оставя още 5 мин на котлона.

Отделя се една трета от сместа, останалата част се миксира на пюре.

Тогава се добавят отделената част от гъбите и желатинът, предварително накиснат в студена вода.

Сипва се в предварително приготвения съд и вкусният терин се оставя на студено около 12 часа да стегне.

Аз направих в индивидуални формички и обърнах преди сервиране.

Получи се много ефектен терин с гъби!

Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: