Начин на приготвяне
Гъбите се почистват и нарязват на дребно.
Съдът, който ще се използва, се обвива с фолио /освен ако е силиконов/.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Добавят се гъбите и се пържат 5 мин.
Добавят се солта и черният пипер, сипва се виното и се оставя да поври 10 мин. Накрая се слага сметаната и се оставя още 5 мин на котлона.
Отделя се една трета от сместа, останалата част се миксира на пюре.
Тогава се добавят отделената част от гъбите и желатинът, предварително накиснат в студена вода.
Сипва се в предварително приготвения съд и вкусният терин се оставя на студено около 12 часа да стегне.
Аз направих в индивидуални формички и обърнах преди сервиране.
Получи се много ефектен терин с гъби!
Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа