Терин от леща и гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Терин от леща и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Вкусен вегетариански терин, с който направо ще вземете акъла на гостите"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • печурки - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 20 мл
  • масло - 50 г
  • риган - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се залива с вряла вода и се вари на бавен огън под капак 15 минути.

В края на варенето се добавя сол. Лукът и морковът се режат на кубчета и се пържат в маслото до омекване.

Добавят се нарязаните на филийки гъби и сместа се задушава 7 минути на среден огън. Лещата се отцежда и се смесва с гъбената смес.

Добавят се яйцата, риганът, червеният и черният пипер и всичко се разбърква добре. Сместа се излива в тавичка, намазана с олио и се пече 40 минути на 180 градуса.

Вади се от фурната, покрива се с фолио и се оставя за 10 минути. Фолиото се маха, теринът се охлажда и се реже на тънки резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: