Шишчета по гръцки

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Шишчета по гръцки
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
20/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Гърцки шишчета всеки обича, дори и тези, които не си признават"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 пеперуди
  • лук - стар
  • червени чушки
  • зелени чушки
  • чери домати
  • за маринатата
  • риган - 3 стръка пресен
  • естрагон - 3 стръка пресен
  • хималайска сол
  • лимон
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата, като наситните ригана и естрагона, прибавете сока от изцедения лимон, добавете зехтина, солта и черния пипер. Разбъркайте.

Месото измийте и подсушете. Нарежете на еднакви кубчета. Лука и чушките нарежете на квадратни парчета. Залейте с маринатата пилешкото и зеленчуците.

Оставете в хладилник за 3 часа.

Набодете маринованото месо на дървени шишчета, като редувате парче месо, лук, чушка, а в края на шишчето забодете чери домат.

Печете пилешките шишчета на силно загрята скара или барбекю.

Поднесете шишчетата по гръцки топли!

Бележка: Продуктите за маринатата преценете според количеството месо, което ще приготвяте !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: