Начин на приготвяне
С остър нож се махат ципите и излишната мазнина от месото. Нарязва се на парчета като за нанизване на шишчета.
Поръсват се със сол и червен пипер и подправките се втриват в месото. Сланината се реже на парченца. Месото се оставя за 20 минути на хладно.
Дървени шишчета се намокрят с вода, за да не горят. Оставят се за 1 час в студена вода или за 15 минути в гореща вода.
Месото се нанизва на шишчета, като се редува със сланина. Пече се на скара, като се обръща няколко пъти. Сервира се, като се полива с лимонов сок.
Опитайте още Мариновани агнешки шишчета, Шишчета с кюфтенца, Шишчета от пилешки дробчета с бекон, Ароматни свински шишчета, Свински шишчета, Пилешки шишечета.