Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени панирани орехови бутчета

Печени панирани орехови бутчета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Печени панирани орехови бутчета
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
22/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Орехови печени бутчета, на които им липсва само млечният сос"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 150 г
  • орехи - 50 г
  • магданоз - 6 стръка
  • мащерка - 1 с.л.
  • сушен лук - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • брашно
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват много добре.

Слагат се в тенджера с вода и мащерката, като се сваряват 15 мин. след завирането.

Орехите се смилат с чопър и се прибавят към галетата.

Към галетата се прибавя нарязаният на ситно магданоз, червен и черен пипер, чесънът, лукът и солта. Всичко се смила с чопъра.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Бутчетата се овалват в брашното, после се потапят в яйцата и накрая в галетата с подправки.

Нареждат се в тава-решетка. Поливат се със зехтина.

Панираните бутчета се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса 20 минути.

Печените панирани орехови бутчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: