Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лападник със сушени домати

Лападник със сушени домати

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Лападник със сушени домати
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Лападник със сушени домати - давайте го насам, готови сме"

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 пакет фини
  • лапад - 3 големи шепи
  • краве сирене - 400 г
  • яйца - 5
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сушени домати - около 8 бр. на слънце
  • олио - около 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • билки - сушен босилек, риган или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лапада и накъсваме на едро, като махаме дръжките и жилите.

Нарязваме го и го поставяме в дълбока купа.

Разбиваме с вилица яйцата и добавяме в купата с лапада.

Добавяме натрошеното сирене.

Посоляваме, сипваме киселото мляко и бакпулвера.

Нарязвате сушените домати и добавяте към сместа със сиренето, яйцата и лапада. Разбърквате да се смесят добре продуктите за плънката.

Намазвате си с малко мазнина дъното на тавичката, в която ще печем баницата с лапад.

Нареждаме две кори на дъното на тава. Поставяме част от плънката, поливаме с около 2 с.л. олио. Редуваме кора, плънка и олио до свършване на продуктите.

На последната кора поръсваме малко от сместа.

Печем лападник със сушени домати на 200 градуса за около 25 мин.

Непременно опитайте този лападник - много е вкусно! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: