Начин на приготвяне
Измиваме лапада и накъсваме на едро, като махаме дръжките и жилите.
Нарязваме го и го поставяме в дълбока купа.
Разбиваме с вилица яйцата и добавяме в купата с лапада.
Добавяме натрошеното сирене.
Посоляваме, сипваме киселото мляко и бакпулвера.
Нарязвате сушените домати и добавяте към сместа със сиренето, яйцата и лапада. Разбърквате да се смесят добре продуктите за плънката.
Намазвате си с малко мазнина дъното на тавичката, в която ще печем баницата с лапад.
Нареждаме две кори на дъното на тава. Поставяме част от плънката, поливаме с около 2 с.л. олио. Редуваме кора, плънка и олио до свършване на продуктите.
На последната кора поръсваме малко от сместа.
Печем лападник със сушени домати на 200 градуса за около 25 мин.
Непременно опитайте този лападник - много е вкусно! Да ви е сладко!