Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешки пьоркьолт с гъби и кисели краставички

Пилешки пьоркьолт с гъби и кисели краставички

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пилешки пьоркьолт с гъби и кисели краставички
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
25/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Най-апетитния пилешки пьоркьолт, който сте опитвали"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 1 глава
  • захар - 2 щипки
  • печурки - 150 г
  • манатарки - 150 г
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 150 г
  • доматен сок - 300 мл
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват във вода. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Пилешкото се нарязва на средно големи кубчета.

Печурките и манатарките се доизмиват добре. Нарязват се на филийки.

Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на 2 по дължина. След това се нарязват на филийки.

Киселите краставички се нарязват на филийки.

В тенджера се слага повечко олио да загрее. Добавят се лукът и двата вида гъби. Добавя се захарта и леко се запържват.

Добавя се и пилешкото леко да се запържи. Добавят се морковите и доматеният сок. Овкусява се със сол и черен пипер.

Добавят се киселите краставички. Добавя се вода, колкото да покрива малко всички продукти.

Тенджерата с пьоркьолта се похлупва с капака. Оставя се пилешката манджа да къкри на слаб котлон до сготвяне на месото.

Мм получава се топящ се в устата пилешки пьоркьолт с гъби и кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: