Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени бутчета със свежа панировка

Печени бутчета със свежа панировка

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Печени бутчета със свежа панировка
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
26/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднасяме печените бутчета с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг /долна част/
  • брашно - 100 г
  • авокадо - 1 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • слънчогледови семки - 1 шепа, сурови
  • сусам - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и се оставят да се отцедят. Овалват се с брашно и се нареждат върху дъска. Взима се съда на блендера.

Авокадото се почиства и се слага в блендера. Лукът се почиства и измива. Магданозът се измива. Чесънът се почиства. Добавят се. Добавят се заквасената сметана и малко олио.

Добавят се слънчогледовите семки, сусама и галетата. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се бирата. Сместа се блендира. Подготвя се намазнена тава.

Съдът на блендера е удобен за потапянето на бутчетата в панировката.

Фурната се загрява на 180°. Всяко бутче се панира с пасираната течна панировка. Нареждат се в тавата.

Пекат се около 30 минути. Насладете се на печените бутчета със свежа панировка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: