Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вкусен лападник с кори на сач и ГХИ

Вкусен лападник с кори на сач и ГХИ

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Вкусен лападник с кори на сач и ГХИ4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Нетрадиционен лападник, който приемаме с отворени обятия"

Необходими Продукти

  • пресни кори на сач - 3 бр.
  • лапад - 4 връзки
  • пресен лук - 1 връзка
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 500 г
  • кисело мляко - 300 г
  • гхи
  • олио
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от дръжките и измива много добре. Нарязва се на едро и се слага в тенджера.

Лукът се почиства, измива много добре и се нарязва на ситно. Прибавя се към лапада.

Прибавя се олио и малко вода и се задушава за 3 мин. при продължително бъркане.

Яйцата (5 бр.) се разбъркват на пяна и се прибавя натрошеното сирене. Разбърква се.

Содата се разтваря в киселото мляко и се прибавя към яйцата. Сместа се разбърква много добре.

Задушеният лапад се отцежда от водата и се прибавя към яйцата.

Разбърква се много добре. ГХИ се разтопява.

Всяка кора се намазва с ГХИ 3 с.л. Във всяка кора се слага 1/3 от плънката.

Кората се навива на руло и се слага в тава, която предварително е намазана с ГХИ.

Яйцето се разбърква на пяна и се прибавя 3 с.л. ГХИ. Със сместа се залива лападникът.

Баницата се пече 60 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Вкусният лападник с кори на сач и ГХИ е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: